Interview at Dolce.com.cy – Digital Lifestyle Magazine

Interview at Dolce.com.cy – Digital Lifestyle Magazine

Natasa Lagou - Blog Post, Interview - Dolce.com.cy

Είναι η γυναίκα που αναλαμβάνει να σχεδιάσει το καινούριο σου webite. Ο άνθρωπος που θα προβάλει στο διαδίκτυο την καλύτερη εικόνα του οράματος και της επιχείρησής σου. Η Νατάσα Λαγού μετρά ήδη πολλές επιτυχίες στον ψηφιακό κόσμο που κερδίζουν καθημερινά το ενδιαφέρον όλων μας.

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ
Φωτογράφος: Μιχάλης Κυπριανού
Ενδυματολόγος: Μαριάννα Χατζημηνά
Μακιγιάζ: Ροδούλα Καλλή (The make up pro by Barbara Nikolakaki)
Total outfit από Sfera
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Home & Deco για την ευγενική φιλοξενία κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης

Πρέπει να έχεις online παρουσία ειδικά εάν το κοινό που προσπαθείς να προσεγγίσεις, δεν είναι Κύπριοι. Οι ξένοι πάντοτε, το πρώτο που κοιτάζουν είναι εάν μία επιχείρηση διαθέτει διαδικτυακή παρουσία.

Πόσο δημιουργικός είναι ο χώρος με τον οποίο καταπιάνεστε;

Αρκετά δημιουργικός αφού από την αρχή κάθε καινούριου project, συζητάμε με τον πελάτη το τι επιθυμεί και ποιες είναι οι πρώτες του σκέψεις. Έπειτα με την ομάδα μου, μέσα κι από τη δική μας οπτική και τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, το βλέπουμε ολοκληρωμένο στο μυαλό μας. Γεννιούνται ιδέες και λύσεις που μπορεί να μην έχουν καν περάσει από το μυαλό του συνομιλητή μας. Και έπειτα, αρχίζει το δημιουργικό μέρος με τα γραφικά, την επιλογή της φωτογραφίας, τα κείμενα, ο συνδυασμός όλων μαζί για το τελικό αποτέλεσμα.

Ποιες εταιρείες ή θεματολογία αποτελούν πρόκληση για εσάς;​

Όλες οι εταιρείες ανεξαιρέτως, δεν αποκλείω ποτέ τίποτα. Μέχρι στιγμής, έχω εμπειρία σε θέματα του ιατρικού τομέα, της εκπαίδευσης, γυμναστήρια, κομμωτήρια, τον κόσμο της ομορφιάς γενικότερα. Πρόκειται για διαφορετικές θεματολογίες, μα κάθε τομέας είναι πάντοτε αρκετά ενδιαφέρον. Όταν έρχεται ένα νέο project, είναι σε κάθε περίπτωση μια καινούρια πρόκληση.

Πώς είναι να αρχίζετε τη δική σας επιχείρηση, την οποία φαντάζομαι ξεκινήσατε από το μηδέν;

Καταπιάνομαι από το 2010 με τον τομέα του Web Design. Είχα διάφορες συνεργασίες και όταν ένιωσα ότι πλέον πατώ γερά στο έδαφος, πήρα την απόφαση να κάνω το βήμα και να αφοσιωθώ σε αυτό που μου αρέσει, παρόλο που κάθε τέτοια αρχή έχει τις προκλήσεις της.

Για ποια δουλειά ή project είστε αρκετά περήφανη;

Πάντοτε όταν ολοκληρώνουμε ένα project, αισθάνομαι πως είναι το πιο ωραίο. Το χαρακτηριστικό όλων των project όμως, είναι πως όλα είναι εξίσου όμορφα αν και οπτικά διαφορετικά. Κάθε νέα δουλειά είναι προσαρμοσμένη στο κοινό που απευθύνεται, οπόταν δε μπορώ να ξεχωρίσω ένα συγκεκριμένο. Οι εποχές που διανύουμε και τα νέα δεδομένα με την πανδημία, ανάγκασαν αρκετές επιχειρήσεις να βγουν διαδικτυακά με πρωτότυπες και πρακτικές ιστοσελίδες.

Όσον αφορά τα νέα δεδομένα, πλέον με την πανδημία, έχει αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης του κοινού;

Άρχισαν όλοι να αντιλαμβάνονται ότι εάν δεν έχεις ψηφιακή παρουσία, επιβάλλεται να αποκτήσεις. Με τα δεδομένα αυτά, έτσι όπως όλα εξελίσσονται, όσοι επιλέγουν να μην είναι ψηφιακά παρόντες, δυστυχώς μένουν εκτός. Τώρα έχει γεννηθεί αυτή η μεγάλη αναγκαιότητα επειδή βλέπουμε ότι και το κοινό πλέον εξοικειώνεται με την online εξυπηρέτηση και αγορά.

Πλέον πόσο απαραίτητο είναι και για μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, να δηλώνουν παρών στον κόσμο του διαδικτύου;

Μία ιστοσελίδα είναι η ψηφιακή αναπαράσταση μιας επιχείρησης. Πρέπει να έχεις online παρουσία ειδικά εάν το κοινό που προσπαθείς να προσεγγίσεις δεν είναι Κύπριοι. Οι ξένοι πάντοτε, το πρώτο που κοιτάζουν είναι εάν μία επιχείρηση διαθέτει διαδικτυακή παρουσία. Και δεν αναφέρομαι στα social media αλλά την ιστοσελίδα. Εάν δουν ότι δεν υπάρχει, είναι σαν να φεύγει αμέσως ένας πελάτης. Σαν Κύπριοι και ως νοοτροπία, δουλεύουμε πολύ τα social media. Όμως δεν μπορούν αυτά να αντικαταστήσουν το website μιας επιχείρησης. Κι αυτό συμβαίνει γιατί το website αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ταυτότητας μιας επιχείρησης και μπορεί να είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή. Εάν είσαι μόνο στα social media, όταν φύγουν από τη μόδα και έρθει κάτι άλλο, θα είσαι και πάλι σε έναν αγώνα.

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις σε αυτό τον τομέα που μπορούν να βοηθήσουν μια εταιρεία να πρωταγωνιστήσει και να ξεχωρίσει;

Από μέρα σε μέρα οι τάσεις αλλάζουν. Η αλήθεια είναι πως οι πλατφόρμες βοηθούν πολύ. Μπορεί ο κάθε ένας να διαχειρίζεται μόνος το website του για τις μικρές, καθημερινές αλλαγές και χωρίς υψηλό κόστος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο τρόπος που θα βγει προς τα έξω η ιστορία της κάθε επιχείρησης, επειδή η ιστορία είναι αυτή που προκαλεί συναισθήματα και ταυτίζει μαζί σου το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι.

Ποια προσόντα χρειάζονται για να διαπρέψει κάποιος στο δικό σας τομέα;

Χρειάζεται φαντασία όμως είναι και θέμα προσωπικού γούστου κάποιες φορές. Το πώς θα χειριστείς το περιεχόμενό σου απαιτεί επίσης ταλέντο το οποίο είτε το διαθέτεις ή όχι. Δεν είναι απλά τοποθέτηση κειμένου και μιας φωτογραφίας και τελειώσαμε. Είναι πολύ πιο δημιουργικό, στόχος είναι να προβάλεις προς τα έξω κάτι που θα εντυπωσιάσει. Οπόταν, θεωρώ ότι το να μπορεί ένας επιχειρηματίας να διαχειριστεί σωστά το περιεχόμενο ή να μπορεί να σκεφτεί γρήγορα αποδοτικούς τρόπους που να ανταποκρίνονται και σε όλες τις συσκευές, είναι έμφυτο ταλέντο.

Πρόκειται για έναν ασταμάτητο χώρο, σωστά;

Συνεχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις. Μπορεί να ξυπνήσουμε και να έχουμε μπροστά μας μια νέα τάση και είναι σημαντικό να ακολουθούμε τα καινούρια δεδομένα.

Ποιες είναι γενικότερα οι υπηρεσίες που προσφέρετε στο Idilio Studio;

Γραφικά, λογότυπα, κάρτες, web development, hosting, κατοχύρωση ονόματος σελίδας. Αναλαμβάνουμε δημιουργία περιεχομένου, δημιουργία και διαχείρηση των social media. Με λίγα λόγια, όλη τη γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών.

Ποια είναι η συμβουλή που μοιράζεστε πάντα με όλους όσοι σας εμπιστεύονται;

Αυτό που λέω πάντα είναι να μου δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσω αυτό που πιστεύω πως είναι σωστό. Ψάχνω πάντοτε τις ανάγκες του πελάτη και μελετώ προσεκτικά τον κοινό στόχο. Πολλές φορές όταν καταγράφεις τι θέλει ο πελάτης, αντιλαμβάνεσαι πώς σου περιγράφει αυτό που θα άρεσε στον ίδιο να δει. Ξεχνά όμως ότι το website προορίζεται για το πελατολόγιό του και αυτό που πραγματικά τους εξυπηρετεί, μπορεί να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Δημιουργώ την αρχική ιδέα, έπειτα το αξιολογούμε με τον πελάτη και εάν χρειαστεί προχωρούμε σε αλλαγές μέχρι να καταλήξουμε στην τελική μορφή.

Θεωρείτε ότι είναι μια νέα μορφή τέχνης πλέον η δημιουργία ενός website;

Ίσως και για αυτό να μου αρέσει. Είναι τέχνη, είναι δημιουργία και είναι σημαντικό που έρχομαι αντιμέτωπη με κάτι τόσο ενδιαφέρον στην καθημερινότητά μου.

Τι θεωρείς επιτυχία;

Όταν ένας πελάτης μένει ικανοποιημένος από τη συνεργασία μας και μιλά με τα καλύτερα λόγια στον κύκλο του.

Τι σας γεμίζει στον ελεύθερο σας χρόνο; Όταν πια σβήσουν οι οθόνες;

Μου αρέσει πολύ ο χορός, να περνώ χρόνο με φιλικά άτομα. Να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω βόλτες και να δουλεύω σε προσωπικά projects.

Οι εποχές που διανύουμε και τα νέα δεδομένα με την πανδημία, ανάγκασαν αρκετές επιχειρήσεις να βγουν διαδικτυακά με πρωτότυπες και πρακτικές ιστοσελίδες.

Let’s schedule a virtual meeting to discuss!

Do you have further questions? Click one of the buttons below and let’s discuss your project.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Archives